[javascript protected email address]
Björn: 0705-54 39 96
Mikael: 0709-46 63 73

Växtvajersystem för klätterväxter

  • Hem
  • Växtvajersystem för klätterväxter

Grön fasad med växtvajer

Med ett växtvajersystem kan du ge vacker grönska åt ditt hus eller din byggnad som passar lika bra på landet som i staden. Det fräschar inte bara upp väggarna utan skapar också en välkommen oas var du än befinner dig, och kommer uppskattas av alla som ser den. Med växtvajrar som är anpassade helt efter byggnadens struktur får du en unik och vacker fasad som håller länge.

Vi bygger fäste och system efter behov. Material i polerat rostfritt stål av högsta kvalitet. Tillverkning av planteringslådor i Cor-Ten, galvat och rostfritt stål. Svensktillverkat.

Hur fungerar växtvajrar?

Ett växtvajersystem består huvudsakligen av två delar: växterna och vajrarna som de ska klättra uppför. Det kan vara ett par vajrar som enbart ska löpa utmed en ingång eller ett visst parti av fasaden eller ett större system som ska täcka hela byggnaden. Varje växtvajer system installeras efter behov och fästs utmed fasaden med separata väggfäste eller horisontella.

Växter som klättrar väl

Det finns ett stort antal klätterväxter att välja bland och de har alla sina unika utseenden och egenskaper. För husfasader är det viktigt att investera i växter som är tåliga då de blir utsatta för olika väderförhållanden. Man ska eftersträva att inte överskrida 10m höjd då få växter klarar högre höjd.

Kvalitet och flexibilitet

Alla våra system för klätterväxter är svensktillverkade, rostfritt stål som har mycket lång livslängd och tål det nordliga klimatet. Vi har våra standardsystem Modell A och Modell B men vi tillverkar även efter önskemål. Det är viktigt att varje byggnad får ett estetiskt och praktiskt system som ger ett optimalt resultat.

Råd och tips

Kontakta oss gärna om du vill ha mer information om hur ett växtvajersystem fungerar eller om du vill ha tips om vilka växter passar bäst. Vi har bra erfarenhet att installera och projektera tilltalande anordningar som är anpassade efter varje projekt.

Planteringslåda Cor-Ten

Svenska Naturtak AB

Adress:
Borrebackevägen 73
218 74 Tygelsjö

Mikael Blihagen
0709-46 63 73
[email protected]

Björn Jacobsson
0705-54 39 96
[email protected]

E-post:
[javascript protected email address]

Ekebo Gård

Address:
Gessie Byaväg 10, Vellinge

Telefon:
Johan Larsson 0708-183220
Kristina Torstensson 0703-622740

Email: [email protected]

Visning och hämtande privatkunder